Een vreemde 'Toulouse gans' in de bijt met 'grote' gevolgen.... !

We waren dit jaar niet van plan te fokken met onze ganzen maar toen Alicia, onze American Buff dame, na vier jaar ineens weer begon te leggen moesten we wel de broedmachine aanzetten. Helaas van de negen eieren waren er vijf onbevrucht, een twijfelgeval wat na enkele dagen afstierf en twee eieren stierven na anderhalve week af. Daar zaten we nog met een enkel ei in de broedmachine....
Tja een ganzenkuiken alleen opvoeden is geen succes omdat het kuiken zich teveel op de mensen richt dus bellen met een vriend van ons die Toulouse ganzen fokt of die geen ganzenkuikens had van dezelfde leeftijd. Wat bleek: Ook hij had maar een ganzenkuiken wat op zaterdag 30 mei geboren is en die kleine Toulouse uk mocht bij ons komen logeren.


Maandag 1 juni 2009 is ons schitterende American Buff ganzenkuiken geboren !

Maandag 1 juni werd het Toulouse ganzenkuiken gebracht. Ons American Buff ganzenkuiken lag toen nog in de uitkomstmachine en was nog niet geboren. Deze kleine Toulouse uk was twee dagen continue bij mensen geweest en had praatjes als een grote. Om alleen in de ring gezet te worden vond deze Toulouse uk maar niets en schreeuwde moord en brand. We hebben heel wat uurtjes met deze Toulouse uk doorgebracht zodat hij/zij niet alleen was. En springen dat die Toulouse uk kan niet te geloven. Zo klein als hij/zij is springt hij/zij tot de rand van de rand van de ring.

Na enkele uren kon gelukkig onze American Buff ganzenkuiken erbij geplaatst worden en meteen waren ze dikke maatjes. De Toulouse heeft onze American Buff alles geleerd. Eten en drinken hebben we het kleine ganzenkuiken niet voor hoeven te doen dat keek de kleine wel af van het toulouse ganzenkuiken. Helaas heeft het Toulouse kuiken onze American Buff uk ook nog iets anders geleerd en dat is enorm roepen als ze willen dat wij moeten komen.

Wat wij erg leuk en bijzonder vinden van onze kleine Toulouse loge is dat we nu de kans krijgen om eens mee te maken hoe het is om een Toulouse op te fokken. Hoe is het karakter van een Toulouse, hoe snel groeien deze ganzenkuikens en hoe zijn ze als ze groot zijn. Vanzelfsprekend gaat deze kleine Toulouse uk straks terug naar zijn eigen baasje maar dat duurt gelukkig nog even. Tot het zover is genieten wij met volle teugen van onze Toulouse en American Buff ganzenkuikens!

Maar omdat onze ganzenkuikens niet alleen aan mensen moeten wennen laten we al vrij snel de ouders erbij. Alicia mocht donderdag 4 juni even binnen komen kijken bij de kuikens. Geweldig vond ze het al stond ze toch wat vreemd te kijken naar het kleine Toulouse ganzenkuiken. Alsof ze wist dat dit een vreemde 'gans' in de bijt is.......


Hieronder enkele foto's van de Toulouse en American Buff ganzenkuikens.              Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : Vreemde 'Toulouse gans' in de bijt

Wilt u doorgaan naar de volgende pagina over onze twee Amreican buff en Dewlap Toulouse kuikens??
Klik dan op de volgende link:
Vreemde 'Toulouse gans' in de bijt zondag 7 juni 2009

Of naar de pagina van woensdag 17-06-2009?
Klik dan : Vreemde 'Toulouse gans' in de bijt 17-06-2009

Jerry de Toulouse gans en Bowie de American buff gans 25-06-2009
Klik dan: Vreemde 'Toulouse gans' in de bijt 25-06-2009

Wilt u naar de vijfde pagina met filmpjes van de Toulouse en American buff ganzenkuikens?
Klik dan : Vreemde 'Toulouse gans' in de bijt 27-06-2009


Wilt u doorgaan naar een andere pagina van deze website?
Klik dan op een onderstaande link. 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail