Ganzenvoer of watervogelvoer voor tamme of gedomesticeerde ganzen:

Ganzenkuikens

Ganzenkuikens hebben een speciaal opfokvoer nodig zodat ze alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgen. Op deze manier groeien de ganzenkuikens uit tot gezonde volwassen dieren.

Voer voor jonge en volwassen ganzen

Een goed uitgebalanceerd watervogelvoer houdt uw ganzen in goede conditie. Na de periode van de opfokkorrels gaan de jonge ganzen over op basis watervogelvoer.

Brood geven wij onze ganzen minimaal omdat er voor ganzen weinig of geen voedingsstoffen in zitten. Eveneens krijgen onze ganzen, naast het gras uit hun weide, verschillende soorten groenvoer en fruit.

Er zijn verschillende merken watervogelvoer/ganzenvoer te verkrijgen. Kijk wat er in de buurt makkelijk verkrijgbaar is maar let erop dat het speciaal samengesteld is voor watervogels/ganzen! Zo krijgen de ganzen alle benodigde stoffen binnen die ze nodig hebben.

En wat zeker niet vergeten mag worden: ZUIVER DRINKWATER !!
Water moet ten alle tijden beschikbaar zijn voor ganzen, vooral voor ganzenkuikens is dit heel belangrijk. Houdt hier ook rekening mee gedurende vorstperiodes!


Meer informatie over de juiste voeding voor gedomesticeerde of tamme ganzen?

Wij verwijzen u graag naar ons eerste boek in de ganzenreeks genaamd: Help.....ik krijg ganzen.

Alle informatie over het op een juiste manier aanschaffen, waar u op dient te letten of het gezonde dieren zijn, de verschillende soorten watervogelvoer en wanneer u die dient te geven, de grootte van de ganzenwei, en nog veel meer wordt in Help.....ik krijg ganzen beschreven.

Zie hiervoor onze boekenpagina en klik op: Ganzen boeken


Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : Ganzenvoer of watervogelvoer

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klik dan op een onderstaande link. 
 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail