Verschillende rasstandaarden van de American Buff gans.

Bovenstaande houdt niet in dat we dan ook zomaar in het wilde weg fokken met onze dieren. We houden zeker de ras standaard aan en wel de Amerikaanse Standaard of Perfection. Is er geen Nederlandse rasstandaard van de American buff gans zal u zich afvragen. Nou en of dat er een Nederlandse rasstandaard is maar wij vinden dat je de rasstandaard van het land van herkomst aan moet houden. De Nederlandse en de Amerikaanse standaard wijken nogal van elkaar af en dat zou volgens ons niet zo moeten zijn. Tenslotte is het land van herkomst van de American buff de Verenigde Staten.

Maar niet alleen is er verschil tussen de Nederlandse en de Amerikaanse rasstandaard. Ook de Engelse rasstandaard wijkt af van zowel de Nederlandse als de Amerikaanse. Je zou haast gaan denken dat ze het erom doen… Waarom geen uniformiteit aanhouden denken wij dan.

In Engeland is de Amerikaanse buffgans ook gebruikt om andere ganzenrassen te creëren. Mede als gevolg hiervan zijn de Engelse Amerikaanse buffganzen veel te zwaar en lomp geworden. Ruim boven de tien kilo is in Engeland echt geen uitzondering helaas. Gelukkig zien veel Engelsen nu in dat ze het ras meer kwaad dan goed gedaan hebben en houden zich nu ook aan de Amerikaanse rasstandaard. Ook de Pluimveeorganisaties en de watervogelverenigingen buigen zich nu over deze kwesties en hopelijk gaat men de Engelse rasstandaard voor de Amerikaanse Buffgans aanpassen.Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : Verschillende rasstandaarden van de American Buff ganzen


Of wilt u verder klik dan op een onderstaande link. 
 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail