Ganzen, kippen en ander pluimvee vaccineren tegen het vogelgriep virus: aviare Influenza H5N1

Onze American buff ganzen, Tufted buff ganzen en onze Orpington kriel kippen zijn gevaccineerd tegen vogelgriep (Aviare Influenza H5N1).

De oudere dieren, zowel de kippen als de ganzen, zijn nu hervaccineerd en de jonge ganzen hebben hun eerste vaccinatie gekregen. Wij hebben deze keuze gemaakt omdat onze American buff en Tufted buffganzen zeer zeldzaam zijn en ons bovendien zeer dierbaar zijn. Daarbij zijn wij van mening nu we de mogelijkheid hadden om onze ganzen te beschermen tegen deze gemene ziekte, we deze kans met twee handen aan moesten grijpen. Bovendien zijn we nu gevrijwaard van de ophokplicht mocht er een uitbraak in Nederland komen. Gelukkig geen problemen meer met opsluiten in hun nachtverblijven /nachthokken of dat onze ganzen onder party tenten moeten zitten. Vanaf juli 2007 is het mogelijk om ook gevaccineerde ganzen, kippen en ander pluimvee tijdelijk of permanent naar het buitenland te vervoeren. Voor vervoer naar deze andere lidstaten van de EU dient u zelf vooraf te informeren bij de desbetreffende instanties. U moet toestemming krijgen van de betreffende autoriteiten!

Onze ouderdieren zijn vrijdag 6 juli 2007 (her) vaccineerd tegen Vogelgriep H5N1 en de jonge ganzen hebben hun eerste vaccinatie gekregen. Donderdag 26 juli of vrijdag 27 juli 2007 krijgen de jonge ganzen hun tweede vaccinatie. Vooral met de recente uitbraken van H5N1 in diverse landen binnen Europa adviseren we u uw hobby pluimvee te laten vaccineren! Hieronder kan u het adres van onze dierenarts vinden die ervaring heeft met het vaccineren van hobbymatig gehouden pluimvee. Gevaccineerd pluimvee hoeft niet opgehokt worden!

Gelukkig zijn de grote lompe ijzeren ringen van 2006 vervangen door aluminium ringen die een stuk minder zwaar voor ze zijn. Onder aan deze pagina ziet u foto's van de nieuwe ringen.

Mochten we de mogelijkheid krijgen om onze ganzen ook tegen Vogelgriep H7N7 te vaccineren dan zullen we dat ook zeker doen. Kies je voor het houden van hobby pluimvee en krijg je de unieke kans, zoals hier in Nederland om je dieren te beschermen door middel van vaccinatie tegen vogelgriep dan moet je dat ook doen vinden wij ondanks de kosten! De kosten voor vaccinatie in 2007 zijn trouwens beduidend lager dan in 2006! Daarom bescherm uw pluimvee en laat ze vaccineren!

Voor degene die twijfelen of hun dieren van de vaccinatie ziek mochten worden of er last van zouden hebben... Vorig jaar waren wij er erg bang voor of de dieren geen ent reacties zouden krijgen en misschien last van deze vaccinatie zouden krijgen. Tenslotte was het voor de eerste keer dat het toegestaan was al hadden de fabrikanten al vele testen gedaan. We kunnen u geruststellen: Niet 1 dier, gans of kip, heeft er hier last van gehad! We zijn er nu erg blij mee dat we onze dieren kunen beschermen tegen deze dodelijke ziekte!


Voor actuele informatie over Aviare Influenza (Vogelgriep) verwijzen we u naar de website van het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij, de website van de Voedsel en Waren Autoriteit en de website van de Gezondheidsdienst voor dieren. U kan hier tevens alle informatie vinden voor het preventief vaccineren tegen H5N1 voor hobbymatig gehouden pluimvee!
Website LNV :www.minlnv.nl

De website van de Voedsel en Waren autoriteit:

Website VWA :www.vwa.nl

De website van de Gezondheidsdienst voor dieren:

Website GD :www.gddeventer.com

U kan natuurlijk ook bij uw eigen dierenarts informeren voor het preventief vaccineren van uw pluimvee. Vraag uw dierenarts wel of hij of zij ervaring heeft met het vaccineren tegen Vogelgriep H5N1.

Voor mensen die wonen in West Brabant, Zeeland en Zuid-Holland/Utrecht en hun pluimvee preventief willen laten vaccineren tegen vogelgriep of problemen hebben door ziekten verwijzen wij u graag naar Pluimveepraktijk West Nederland, Drs. ing. Sible Westendorp.

Website Pluimveepraktijk West Nederland:www.kippendokter.nl


Hieronder treft u enkele foto's aan van het vaccineren van onze ganzen in 2006. Ziet u die grote lompe ringen!       


Hieronder enkele foto's van de nieuwe lichte ringen. Een stuk beter nietwaar? Wij zijn er erg blij mee dat ze die grote lompe ijzeren ringen kwijt zijn..


     


Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : Ganzen vaccineren tegen H5N1

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klik dan op een onderstaande link.
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail