Als eerste op bezoek bij ... Karl-Heinz Tuma in Duitsland.

Sissi onze Dewlap Toulouse gans komt uit Duitsland en wel van de Duitse Topfokker Karl-Heinz Tuma.

Toen we wisten dat we een gans van Karl-Heinz Tuma konden kopen kregen we het idee voor een nieuwe rubriek voor onze website met de naam: Op bezoek bij ... Met deze rubriek willen we andere mensen laten zien hoe andere goede ganzenfokkers hun ganzen houden.

Vandaar dat we de Toulouse ganzen van Karl-Heinz Tuma, en hoe hij zijn ganzen gehuisvest heeft, hier als eerste laten zien.

Sinds 1978 fokt Karl-Heinz Tuma Dewlap Toulouse ganzen en in deze 30 jaar is hij opgeklommen tot een van de beste Duitse Toulouse fokkers. Zijn kennis en ervaring is om jaloers op te worden vandaaar dat we erg blij zijn dat we hem hebben leren kennen. Van Karl-Heinz Tuma kunnen we namelijk nog heel veel leren.
De steen met zijn achternaam en de Toulouse gans voor zijn huis is niet alleen schitterend om te zien, maar is ook erg indrukwekkend. Terecht dat Karl-Heinz er erg trots op is. Deze steen was een cadeau van zijn vader voor zijn 25 jarige bruiloft.Na zeer hartelijk ontvangen te zijn door Karl-Heinz en Renate Tuma gingen we buiten naar de Toulouse ganzen kijken. We keken onze ogen uit zo'n schitterende plek heeft Karl-Heinz voor zijn ganzen. Zijn ganzenweiden zijn tussen de 700 en 900 m2 en het totale perceel telt maar liefst 9000 m2. Iets om jaloers op te worden zo'n oppervlakte.

  

Karl-Heinz Tuma zijn ganzen zitten in koppels en/of trio's in aparte weides. Dit zijn de broedkoppels waar hij mee fokt. In de loop der jaren heeft hij drie sterke bloedlijnen op weten te bouwen. Een van deze bloedlijnen stamt nog af van de zeer beroemde Radestky Toulouses. Ook onze Sissi stamt van deze bloedlijn af.De ganzenweiden van de Toulouse ganzen zien er prachtig uit en het gehele complex wordt perfect onderhouden door Karl-Heinz Tuma. Het welzijn van zijn Toulouse ganzen staat duidelijk vooraan bij hem. De juiste verzorging van zijn ganzen en hygiene van de weiden is ook bij Karl-Heinz Tuma erg belangrijk.

  

Karl-Heinz Tuma zijn belangrijkste drijfveer was om het uiterlijk van de Toulouse ganzen te verbeteren maar wellicht nog meer om de raskenmerken te verstevigen in zijn bloedlijnen. Zijn kennis van de genetica van dit ganzenras is werkelijk enorm.Naast het welzijn van zijn Toulouse ganzen merk je ook duidelijk zijn liefde voor dit schitterende ganzenras. Zijn enthousiasme, gedrevenheid en doorzettingsvermogen om de Toulouse gans te kunnen behouden merk je niet alleen door zijn manier van vertellen over dit ras maar ook hoe hij met zijn ganzen omgaat zoals je op bovenstaande foto bijv. kan zien.

  

De aantallen prijzen die Karl-Heinz Tuma in de afgelopen jaren gewonnen heeft met zijn dieren zijn bijna niet meer te tellen. Al tientallen jaren bevindt hij zich in de hoogste top van de Duitste Toulouse fokkers. Ook in Duitsland is het een betrekkelijk kleine groep liefhebbers die onderling goede contacten hebben en vaak samenwerken om deze Toulouse ganzen te kunnen behouden voor de toekomst.We hebben enorm genoten van het bezoek aan Karl-Heinz en Renate Tuma en hebben weer het nodige bijgeleerd qua vererving, voeding en de raskenmerken van de Toulouse gans. Het was geweldig om zoveel Toulouse ganzen bij elkaar te zien en vooral de schitterende manier waarop deze Toulouses gehuisvest zijn. We hebben Karl-Heinz moeten beloven dat we volgend jaar gedurende de zomermaanden nog een keer terug komen zodat we dan ook de jonge ganzen kunnen zien. Aangezien Karl-Heinz elk jaar nogal wat jonge ganzen heeft kijken we hier natuurlijk erg naar uit! Dus deze Op bezoek bij... krijgt volgend jaar zeker nog een vervolg.

Wilt u meer foto's zien van Karl-Heinz zijn toulouse ganzen dan kan u via onderstaande link zijn website bezoeken.

www.toulouser-gaense.npage.deWilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : Dewlap toulouse ganzen van Karl-Heinz Tuma

Of doorgaan naar een volgende pagina van Op bezoek bij... reeks?
Klik dan op een onderstaande link. 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail