Hartelijk welkom op deze startpagina over de Toulouse gans ofwel de Dewlap Toulouse gans en de 'gewone' Toulouse ganzen van Broederey de WeydeGansch genaamd ToulouseWeyde. Hier vindt u alle informatie over het houden van Toulouse ganzen, het verzorgen en het karakter van de Toulouse gans maar ook over de huisvesting van de Toulouse ganzen.

Met deze pagina’s willen we u meer informatie geven over de Toulouse gans beter bekend als de Dewlap Toulouse gans in fokkerskringen. Informatie over de drie types Toulouse ganzen, het karakter van de zware Toulouse gans met keel en buikwammen, de historie van de Dewlap Toulouse gans, de verzorging, huisvesting en voeding van de Dewlap Toulouse gans maar ook welke problemen zich voordoen bij het fokken van dit mooie ganzenras.. Vanzelfsprekend vindt u hier ook vele foto’s van dit mooie grote zware Dewlap Toulouse ganzenras. Een voorproefje van enkele Toulouse ganzen foto's treft u hieronder al aan.

De Dewlap Toulouse ganzen op deze pagina’s waren eigendom van Broederey de WeydeGansch. Toulouse gans Jerry met haar vriend Tom en vriendin Sissi woonden namelijk bij Broederey de WeydeGansch. Net zoals de American buff en Tufted buff ganzen wordt de Dewlap Toulouse gans met uitsterven bedreigt helaas. Mocht u na het lezen van de pagina's over de Toulouse gans op deze ganzenwebsite meer informatie over dit zware Franse ganzenras willen hebben dan verwijzen wij u naar de contact pagina waar u ons email adres en telefoonnummer kan vinden. Wij hebben zelf geen Dewlap Toulouse ganzen meer maar kunnen u wel verwijzen naar de juiste fokkers.

Maar wat is nu eigenlijk een Toulouse gans omdat er meerdere types zijn en men al snel geneigd is om al deze types Toulouse gans of Toulouse ganzen te noemen. Vandaar hieronder een korte beschrijving van de drie typen Toulouse gans.

Er zijn drie types Toulouse ganzen.

Het oorspronkelijke type Toulouse gans zonder keelwam en buikwammen werd in vroeger tijden in Frankrijk voor de ganzenlever productie gefokt. De arme ganzen die daar nu nog voor gebruikt worden zijn geen Toulouse ganzen meer maar de Alsace ganzen. Eveneens een gans zoals de Toulouse gans in de grauwe wildkleur.

De Dewlap Toulouse gans met zijn keel en buikwammen is de grote zware gans die men vaak de keizer onder de ganzen noemt. Momenteel is zelfs de Dewlap Toulouse gans al niet meer de grootste van de Toulouse ganzen.

De Exibition Dewlap Toulouse gans is een resultaat van jaren selecteren en fokken. Deze super zware Toulouse ganzen hebben extreem grote keel en buikwammen. Vooral in Amerika en Engeland streeft men naar deze steeds zwaardere types.

Deze pagina’s gaan over de Dewlap Toulouse gans maar helaas is men ook binnen Europa het nog niet helemaal eens hoe het type van de zware Toulouse gans zou moeten zijn. Zo zijn de Amerikaanse en de Engelse Dewlap Toulouse ganzen veel ronder van vorm en lager gesteld vergeleken bij de Duitse Dewlap Toulouse gans die veel hoger gesteld is en vaak een wat langere hals heeft. Ook het borstbeen van de Duitse Toulouse gans kan vaak wat meer uitsteken wat de Engelse en Amerikaanse Toulouse ganzen types weer veel minder hebben.

Maar hoe denken de Fransen er nu over zal u denken. De Toulouse gans is tenslotte een Frans ganzenras. De Fransen geven de voorkeur aan het meer rondere type Toulouse gans zoals het Engelse en Amerikaanse type maar niet het extreem zware type zoals de exhibition Dewlap Toulouse gans. Onder de button Historie kan u meer over het ontstaan van dit zware type Toulouse ganzen lezen. De Dewlap Toulouse gans is namelijk niet in Frankrijk ontstaan maar in Engeland. Daarna is men in Duitsland en Amerika dit ganzenras verder gaan ontwikkelen.

Verder vindt u onder de button raskenmerken de Amerikaanse rasstandaard van de van Utility Toulouse gans, de Dewlap Toulouse gans en de exhibition Dewlap Toulouse gans en onder de button verzorging en karakter Dewlap Toulouse gans vindt u meer informatie hoe de Toulouse gans zich gedraagt en vindt u specifieke informatie over voeding, huisvesting en over het verzorgen van dit zware Toulouse ganzenras.

Vele foto’s van de Dewlap Toulouse gans vindt u onder de button foto’s. Foto’s van volwassen Toulouse ganzen maar eveneens van ganzenkuikens en opgroeiende Dewlap Toulouse ganzen.

Artikelen over de Dewlap Toulouse gans vindt u onder de button Artikelen. Deze artiklen worden met regelmaat aangevuld!

Onder de button contact vindt u alle gegevens om met ons in contact te komen en verwijzen wij u graag door naar fokkers die op een goede manier bezig zijn met het fokken van goede gezonde Dewlap Toulouse ganzen


Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan: Dewlap Toulouse gans startpagina© Foto's en teksten van en over de Dewlap Toulouse gans op deze afdeling van website buffganzen.nl zijn eigendom van ToulouseWeyde en De WeydeGansch. Het is niet de bedoeling dat teksten en/of foto's van deze site voor welke doeleinden dan ook zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming worden gebruikt. Bovendien zijn al onze teksten, foto's en andere intellectuele eigendommen van De WeydeGansch en ToulouseWeyde gedeponeerd !

Indien u alsnog na deze waarschuwing onrechtmatig teksten of foto's van deze website kopieert en zonder onze toestemming gebruikt dan bent u strafbaar volgens het Nederlands strafrecht. Artikel 10, lid 1, sub 1 van de Auteurswet. Eveneens is een incasso clausule van toepassing voor het illegaal en onrechtmatig gebruiken van al de foto's en teksten op deze website als copyrightschending geconstateerd wordt..


 
informatie

Door op de navigatiebalk onder het logo op de diverse buttons te klikken komt u verder in deze Dewlap Toulouse gans website. Met enige regelmaat worden er nieuwe artiklen, foto's en andere pagina's over de Toulouse gans toegevoegd !GEHEEL VERNIEUWDE SITE !

NIEUW !

Hoe moet nu de bevedering van een Dewlap Toulouse gans zijn? U leest het onder de link artikelen!

Of...

Waarom hebben wij zelf geen Dewlap Toulouse ganzen meer? U leest het onder de link artikelen !

Of...

Waarom blijven we wel betrokken bij dit Dewlap Toulouse ganzenras en helpen we mee met het Toulouse project? U leest het onder de link artikelen !
 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail