Waarom wij zelf geen Dewlap Toulouse ganzen meer hebben!

Zoals u heeft kunnen lezen in het artikel Dewlap Toulouse ganzen, gezellige dikkerds hebben we niet al te beste ervaringen met dit Dewlap Toulouse ganzenras.

Doordat dit ganzenras de voorgaande jaren erg populair werd door vele artikelen in de zogenoemde buitenleven magazines werd er ook enorm gerommeld met dit prachtige ganzenras om maar aan de vraag te kunnen voldoen. De Dewlap Toulouse ganzen zijn letterlijk kapot gefokt en vele problemen zoals dropped tonque, onvruchtbaarheid bij de genten, te zware dieren zodat ze niet meer kunnen bevruchten en/of zelf de eieren niet meer uit kunnen broeden, veel te losse bevedering en steekvleugels door inteelt komen jammer genoeg erg vaak voor. Om over sterfte door legnood of dat de ingewanden naar buiten komen tijdens het broedseizoen nog maar niet te spreken zoals we zelf met twee Dewlap Toulouse ganzen dames meegemaakt hebben. En we zijn niet de enige komen we steeds vaker achter door de vele mailtjes die we ontvangen van mensen die hetzelfde overkomen is met hun Dewlap Toulouse ganzen. Deze mensen blijven met enkel een eenzame Dewlap Toulouse gent achter.

Ook het show wereldje verdiend hier de zwarte piet omdat men steeds zwaardere dieren wilde hebben op de shows. Naar het dierenwelzijn werd niet meer gekeken door vele fokkers. Dit Dewlap Toulouse ganzenras heeft niets meer van doen met het zware Toulouse ganzenras van voorheen. En dat is erg jammer want het is en blijft een geweldig ganzenras!

Een ander veel voorkomend probleem is de egocentrische houding van vele fokkers die denken dat ze de beste zijn en niet samen willen werken met andere Dewlap Toulouse ganzen fokkers omdat men bang is dat anderen hen zullen overtreffen. Men zal toch maar eens een plastic beker mislopen op een show….De afgunst en het gekonkel achter de rug om van wel welwillende fokkers is om je dood te schamen. We hebben het zelf aan den lijve ondervonden toen we onze Dewlap Toulouse ganzen hadden om andere fokkers vooruit te kunnen helpen. Dat werd door bepaalde fokkers van dit ganzenras niet gewaardeerd en wat een plezier men gehad heeft toen onze beide dames stierven is werkelijk te gek voor woorden. Om nog maar niet te spreken van de angst die men had dat wij Dewlap Toulouse ganzen hadden… De afgunst onderling bij de hoofdmoot van de fokkers van Dewlap Toulouse ganzen is werkelijk te gek voor woorden en men zou zich diep moeten schamen.

Maar er zijn gelukkig nog wel een heel klein aantal fokkers en onbekende liefhebbers die de handen ineen geslagen hebben, die totaal niet met hun gezicht open en bloot in beeld willen staan maar die wel het beste met dit prachtige Dewlap Toulouse ganzen ras voor hebben, te vinden. Gelukkig kennen we deze mensen en die helpen we nu zoveel we kunnen. Dat dit niet zonder resultaten blijft hebben we de afgelopen weken al mogen horen doordat er de nodige jonge onverwante Dewlap Toulouse ganzenkuikens geboren zijn de afgelopen weken. Door totaal onverwante jonge Dewlap Toulouse ganzen uit bloedlijnen uit diverse landen uit Europa aan elkaar te laten koppelen hoopt men dit prachtige Dewlap Toulouse ganzenras in ere te herstellen. En zoals het er nu al uitziet gaat het deze topfokkers en liefhebbers zeker lukken!

Wat kan men nu hieraan doen als liefhebber die enkel een paar Dewlap Toulouse ganzen wil hebben voor zijn of haar plezier? Hieronder een kleine opsomming waar men op kan letten alvorens Dewlap Toulouse ganzen aan te schaffen:

1 – Bekijk eerst de ouderdieren heel goed en als deze veel te zwaar zijn zodat de buik bijna over de grond schaart dan is het zeer vanzelfsprekend dat de jonge dieren ook zo extreem zwaar gaan worden met alle gevolgen van dien. Dewlap Toulouse ganzen zijn pas met twee á drie jaar volgroeid tenslotte.
2 – Bekijk de bevedering van zowel de ouderdieren als van de jonge dieren. Te losse bevedering kan leiden met erg slecht weer tot een longontsteking en/of onderkoeling wat uw Dewlap Toulouse ganzen het leven kan gaan kosten.
3 – Vraag de fokker om u zijn registratie van zijn fokprogramma te laten zien zodat u hopelijk zeker weet dat u onverwante dieren koopt en vraag waar zijn bloedlijnen vandaar komen en of hij/zij dit zwart op wit kan onderbouwen. Een echte en bewuste fokker van dit ganzenras heeft namelijk zijn 'boekhouding' goed op orde en heeft niets te verbergen. Als u kan kiezen uit een grote meute Dewlap Toulouse ganzen ben dan zeker heel alert! U kan zomaar een broer en een zus uitkiezen en kopen.


Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : Goede Dewlap Toulouse ganzen fokkers

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klik dan op een onderstaande link.
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail