Hartelijk welkom op buffganzen.nl
De website over de American buffganzen en Amerikaanse buffganzen met kuif van Broederey de WeydeGansch welke gevestigd is aan "Het Wels Eynd" te Lage Mierde, Noord Brabant.

Dit is de ganzen website voor American Buff ganzen en American Tufted Buff ganzen waar u eveneens alle informatie kan vinden over het houden, verzorgen en huisvesten van hobbymatig gehouden tamme of gedomesticeerde ganzen!Met deze startpagina van de buffganzen.nl website willen wij u allereerst onze twee schitterende buffganzen rassen laten zien die wij hobbymatig houden. Onze American buffganzen zijn door ons geimporteerd uit Amerika en wij zijn de eerste en enige die onverwante lijnen van deze beide ganzenrassen hebben op het vaste land van Europa. Ook proberen we door deze ganzen website de American of Amerikaanse Buff ganzen en de American Tufted of Amerikaanse Buff ganzen met kuif, meer bekendheid te geven in Europa omdat deze beide zeldzame ganzenrassen met uitsterven bedreigt worden! Gedomesticeerde of tamme ganzen worden in Nederland voornamelijk hobbymatig gehouden en en vallen onder de catogorie watervogels en behoren tot het pluimvee. Daarnaast willen wij u met deze ganzen website meer informatie geven over het hobbymatig houden, verzorgen en huisvesten van tamme of gedomesticeerde ganzen.

Voor alle duidelijk: Wij verkopen geen bevruchte eieren en/of eendagskuikens van onze American buffganzen!

Aangezien dit de drukste periode van het jaar is voor ons kunnen wij geen algemene vragen meer beantwoorden via de e-mail! We verwijzen u naar onze boeken waar alle antwoorden in staan! Het spijt ons enorm maar we hebben hier echt geen tijd meer voor. Om deze reden hebben we onze boeken geschreven om u en uw ganzen of ganzenkuikens toch te kunnen helpen.

Bovenstaande geldt natuurlijk niet voor mensen die interesse hebben in onze raszuivere en onverwante American buff of Tufted buff ganzen!
Kijk op de Help pagina voor de contactgegevens.


Let op als u Buff kleurige ganzen ergens anders wilt gaan kopen!

We krijgen regelmatig e-mails met vragen of buffkleurige ganzen die aangeboden worden via verkoopsites van ons zijn of dat de verkoper zonder onze toestemmming naar ons verwijst of zomaar zonder onze toestemming foto's van onze ganzen gebruikt om u te misleiden. Onze American buffganzen worden nooit en te nimmer door ons op een site zoals Marktplaats en dergelijke aangeboden. Houd hier rekening mee dat deze ganzen absoluut niet van ons komen! Dit zijn misschien wel verre nakomelingen van onze American buff ganzen die weer doorverkocht zijn en niet onverwant zijn. Alle American Buff en Tufted Buff ganzen die in Belgie, Nederland en Duitsland rondlopen komen namelijk van onze bloedlijnen af en men kan vaak de herkomst of van welke ouders ze zijn u niet eens vertellen. Mensen die ganzen van ons gekocht hebben kunnen u namelijk vertellen dat de buffganzen die zij hebben van ons komen en mocht u het niet vertrouwen dan kan u informeren bij ons of dit inderdaad zo is. Momenteel bereiken ons eveneens verhalen van mensen die in Belgie en ook in Limburg naar American Buff ganzen zijn gaan kijken die steekvleugels en andere ernstige afwijkingen hebben die via Marktplaats aangeboden worden. Dit zijn kenmerken van ernstige inteelt helaas. Het probleem is dat men niet voldoende bloedlijnen heeft en daardoor met broers en zussen gaat fokken, men deze nakomelingen weer doorverkoopt waar dan wederom mee gefokt gaat worden puur voor geldelijk gewin zonder het zeldzame ras in stand te willen houden. Past u hier voor op want u koopt op deze manier erg zwakke en wellicht zieke ganzen.

Helaas worden er ook steeds meer kruisingen van buffkleurige ganzen aangeboden via verkoopsites zoals Marktplaats onder de noemer American Buff ganzen. Dit zijn geen raszuivere American Buff ganzen maar kruisingen met andere ganzenrassen. Men neemt informatie van deze buffganzen website om u te trachten te misleiden. Ben voorzichtig hiermee en vraag waar deze ganzen vandaan komen of neem contact met ons op als u het niet vertrouwd. Wij kunnen u precies vertellen waar de echte raszuivere American Buff ganzen of American Tufted Buff ganzen zich bevinden en waar u met een gerust hart kan kopen zodat u jarenlang plezier kan beleven van uw ganzen. Tenslotte daar schaft u toch ganzen voor aan om er jarenlang plezier van te kunnen hebben.

Als eerste in Europa zijn wij hobbymatig met de American Tufted Buff ganzen gaan fokken aan het Wels Eynd te Lage Mierde maar ook op het vaste land van Europa zijn wij eveneens de eerste fokkers die met de American Buff ganzen zijn gaan fokken. Momenteel zijn deze twee buffganzen rassen nog zeer beperkt verkrijgbaar omdat wij maar af en toe een klein aantal ganzenkuikens uit laten komen. Wij fokken dus niet elk jaar met onze ganzen! De reden dat wij maar een klein aantal ganzeneieren uit laten komen is dat wij onze jonge ganzen zelf opvoeden zodat het zeer tamme en aanhankelijke ganzen worden. Zouden wij grote aantallen jonge ganzen uit laten komen dan kunnen wij ze niet de tijd en aandacht geven die de jonge ganzen nodig hebben om handtamme ganzen te worden en goed te socialiseren met de mens. Doordat wij veel tijd besteden aan onze ganzen zijn al onze dieren, zowel de volwassen ganzen als de jonge ganzen heel aanhankelijke en tamme ganzen, zowel naar ons als naar vreemden. Al onze ganzen zijn vanzelfsprekend handtam en erg vriendelijk naar de verzorgers!

Wij fokken onze ganzen voor hobbydierhouders die, net als wijzelf, graag een aantal tamme ganzen rond het huis of op het erf willen hebben. Doordat onze ganzen zo tam zijn gaan ze al snel tot het gezin behoren en worden het echte “huisdieren”. Bovendien hebben onze ganzen naast een uitermate vriendelijk karakter een grenzeloos vertrouwen in hun eigenaren.

Deze ganzen zijn schitterend om te zien vanwege hun unieke buff kleur. Buff is een unieke kleur die bij de oorspronkelijke of wilde ganzen rassen niet voorkomt. Alleen bij gedomesticeerde of tamme ganzenrassen komt deze buff kleur voor. Bij andere pluimvee rassen zoals kippen komt de buff kleur ook voor maar deze wijkt toch af van de buff kleur bij ganzen. Voor ons is de buff kleur in eerste instantie een heel warme kleur die onmiddellijk aanspreekt. Het is een warme bruintint die in allerlei gradaties over het verenpak voorkomt. Een wat lichter zandkleur op de borst en hoofd en donkerdere tinten, cognac/camel kleur op de vleugels. Veel mensen noemen ze vaak licht bruine ganzen omdat ze de buffkleur niet kennen. Het zijn ganzen die direct de aandacht trekken, uiteraard vanwege hun aparte buff kleur maar eveneens door hun mooie verschijning en heel vriendelijke karakter.

Zowel de American of Amerikaanse Buff ganzen als de American Tufted Buff of Amerikaanse Buff ganzen met kuif behoren tot de gedomesticeerde of tamme ganzen rassen, welke vallen onder de watervogels en onder pluimvee.. Beide ganzenrassen zijn wereldwijd zeer zeldzaam en worden met uitsterven bedreigd. Van zowel de American Buff ganzen als de American Tufted Buff zijn wereldwijd minder dan 1000 dieren. Met hulp van diverse Amerikaanse organisaties en Amerikaanse fokkers proberen we deze twee ganzen rassen voor uitsterven te behoeden. Meer informatie over de karakters van deze beide buffganzen rassen, de Amerikaanse rasstandaard en de verschillende rasstandaarden van de American Buff gans, informatie over pluimvee tentoonstellingen en hoe wij hierover denken, kan u verder op deze buffganzen.nl website lezen door American Buff gans en AmericanTufted Buff gans, in de groene balk onder het logo van Broederey de WeydeGansch, aan te klikken of via de volgende links.

American Buff Ganzen

Informatie hoe wij onze Amerikaanse buff ganzen huisvesten; de ganzenwei, de nachthokken, welke omheining voor de ganzenwei en wel of geen bad of vijver voor de ganzen vindt u eveneens op deze buffganzen.nl website. Zo ook wat voor ganzenvoer of watervogelvoer onze ganzen te eten krijgen. U komt hier door onder het logo: Broederey De WeydeGansch, op de donker groene balk "Ganzen Houden " aan te klikken. U kan dan klikken op: Gezondheidstips, Voedingstips, Huisvesting, Broeden en Ganzenkuikens fokken en Ziekten of via onderstaande link.

Tips voor huisvesting, gezondheid, voeding en meer informatie

Onder "Ganzen foto's " in de groene balk zijn vele ganzenfoto's van onze American buff ganzen te vinden. Er zijn maar liefst vijf pagina's met foto's van onze buffganzen. Eveneens treft u op elke pagina van deze buffganzen website vele foto's aan van onze ganzen. Via onderstaande link komt u direct op de fotopagina.

Foto's van onze ganzen

Naast het proberen in stand te houden van deze twee schitterende zeldzame ganzen rassen, zodat ze niet uit zullen sterven, willen we graag informatie geven over het houden, verzorgen en huisvesten van ganzen en met deze buffganzen.nl website onze ervaringen delen met beginnende ganzenhouders. Wie uitgebreide informatie wenst over het op de juiste manier aanschaffen van ganzen, het houden, huisvesten, broeden met ganzen en verzorgen van ganzen verwijzen we graag naar onze drie ganzen boeken, Help.....ik krijg ganzen, Help.....ik ga fokken met ganzen en Help.....ik heb ganzenkuikens, die we voor deze redenen geschreven hebben. Velen noemen onze boeken al de standaard werken voor (beginnende) ganzenhouders. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.

Om direct naar de pagina van onze ganzenboeken te gaan klikt u op de volgende link: Ganzenboeken van Broederey de WeydeGansch

Kijk ook zeker op de laatste nieuwe pagina's over ons American Buff ganzenkuiken die in 2010 gezelschap gekregen heeft van een Toulouse ganzenkuiken. Dit is voor ons ook een nieuwe en bijzondere ervaring. Op deze manier leren we ook hoe het karakter is van een echte Dewlap Toulouse gans! Dewlap Toulouse gans Jerry heeft ondertussen gezelschap gekregen van twee andere Dewlap Toulouse ganzen genaamd Tom en Sissi. Kijk voor de ganzenfoto's van de Toulouse ganzen, de American Buff ganzen en de American Tufted Buff ganzen onder ganzenfoto's. Tot onze grote spijt moeten wij u nu anno 2012 melden dat we geen Dewlap Toulouse ganzen meer hebben. Dit door ziekte en inteelt.

Wij wensen u veel lees en kijkplezier toe en hopen dat u alle informatie over het houden van tamme of gedomesticeerde ganzen, waarnaar u op zoek bent, vindt op onze buffganzen.nl website.

Kijk ook eens in ons gastenboek en we zouden het zeer op prijs stellen als u ons vertelt wat u van onze ganzen website vindt!

Klik voor het buffganzen.nl gastenboek :
Onder Help in de groene balk vindt je de contact gegevens zoals de e-mail adressen en het telefoonnummer.

Broederey de WeydeGansch gevestigd aan "Het Wels Eynd" te Lage Mierde.


Wilt u terug naar het begin van deze pagina? Of verder in dit onderdeel? Klik dan: buffganzen.nl startpagina

Of klik op een onderstaande link:

© Foto's en teksten op deze Buffganzen.nl website met meerdere afdelingen zijn eigendom van Broederey De WeydeGansch. Het is niet de bedoeling dat teksten of foto's op deze site voor welke doeleinden dan ook zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming worden gebruikt. Bovendien zijn al onze teksten, foto's en andere intellectuele eigendommen van De WeydeGansch gedeponeerd !

Indien u alsnog na deze waarschuwing onrechtmatig teksten of foto's van deze website kopieert en zonder onze toestemming gebruikt dan bent u strafbaar volgens het Nederlands strafrecht. Artikel 10, lid 1, sub 1 van de Auteurswet. Eveneens is een incasso clausule van toepassing voor het illegaal en onrechtmatig gebruiken van al de foto's en teksten op deze website als copyrightschending geconstateerd wordt.Powered by WebRing.
 


informatie

U komt verder in deze ganzen website door onder het bovenste logo op de diverse buttons te klikken. Voor een totaal overzicht van alle pagina's op deze ganzen website klikt u op: Sitemap


NIEUW!

Veiling ganzen en eenden bij Graham Hicks 21-10-2012 Graham Hicks sale

De blogspot van Buffganzen.nl kan u vinden op: www.buffganzen.blogspot.com

Met nu een blog over het artikel over De WeydeGansch dat in het juli/augustus nummer van het nieuwe Brabantse tijdschrift Brabeau staat!

NIEUW!

Wederom een artikel over onze American buffganzen maar nu in het juli/augustus nummer van Brabeau dat vanaf 5 juli te koop is in de winkels !NIEUW!

Filmpjes van onze dag oude ganzenkuikens

Klik hiervoor Filmpjes ganzenkuikens


LET OP AUB!

MALAFIDE HANDELAREN ACTIEF OP VERKOOPSITES MET VERWANTE GANZEN EN
MET KRUISINGEN VAN BUFFKLEURIGE GANZEN DIE MEN AMERICAN BUFF GANZEN NOEMT!

Momenteel worden er via verkoopsites American Buff ganzen aangeboden met ernstige inteeltproblemen! Ben hier voorzichtig mee want u koopt zwakke en zieke dieren! Helaas kunnen wij u nadien niet meer helpen als u problemen heeft of krijgt met uw ganzen maar kan alleen een dierenarts u hopelijk nog helpen.

Eveneens worden er ook steeds meer kruisingen van buff- kleurige ganzen via de verkoopsites aangeboden onder de noemer raszuivere American Buff ganzen. Dus let ook op dat u geen kruisingen koopt als u echte raszuivere American Buffganzen wilt hebben!


NIEUW!

Op de pagina Ganzen Houden vindt u een nieuwe Rubriek genaamd Op bezoek bij... Andere ganzenfokkers!

NIEUW!

Een video over hoe je ganzenkuikens kan sexen!

Klik hiervoor Hoe ganzenkuikens sexen ?


In het februari nummer van magazine Boerenvee staat een artikel over Broederey de WeydeGansch!

www.boerenvee.nl

Dewlap Toulouse gans Jerry heeft nu een Dewlap Toulouse vriendje genaamd Tom!

Klik hiervoor
Dewlap Toulouse ganzen Jerry en Tom


NIEUW!

Een nieuwe pagina over zuster Anne-Katrien uit Afrika

Klik op: Anne-Katrien

NIEUW!

Een nieuwe fotopagina van onze gent Rufus!

Klik op: Rufus

NIEUW!

Een verslag van de historie of het ontstaan van Broederey deWeydeGansch!

Klik op: Het onstaan of de historie van Broederey de WeydeGansch!Een pagina met de Röntgenfoto's van Inga, een jong gansje van 2007.
Klik op: Röntgenfoto's Inga


Attentie!

Vanaf nu verkrijgbaar het nieuwe ganzenboek van Broederey de WeydeGansch over het opvoeden van, verzorgen van en handtam maken van ganzenkuikens genaamd: Help.....ik heb ganzenkuikens!
NIEUW!

Boeken over ganzen houden geschreven door Broederey De WeydeGansch over het aanschaffen, huisvesten, verzorgen van ganzen maar ook over het broeden met ganzen!
Klik op: Ganzenboeken
Met resencies van NBD/Biblion!
 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail