Onderstaand artikel over Peter Jacobs en caS de gans heeft in de mei editie van het tijdschrift Seasons & Friends gestaan.Gans Cas en Peter Jacobs door Mirjam Enzerink

‘Cas de verleider’

In 2002 liet Peter Jacobs acht ééndagskuikens van de Amerikaanse Buffgans overkomen naar 'Broederey de WeydeGansch.' In Amerika was één van de eieren te vroeg en te ruw geopend. Gansje Cas kwam daardoor met een scheve snavel ter wereld.

Streepje voor
“Cas kan zich eigenlijk prima kan redden: hij is de grootste én zwaarste van alle 22 ganzen! Ik help hem wel vaak bij het eten van appeltjes, dat lukt hem anders niet met zijn snavel. Cas weet daardoor dat hij een streepje voor heeft bij mij. Maar ook als ik geen eten bij me heb komt Cas regelmatig even bij me aangewaggeld..”

Cassanova
“Cas kan heel lief zijn, maar ook een ontzettende deugniet. Soms blijft hij bewust met zijn grote flappoten in de deuropening staan zodat we het ganzenhok niet kunnen sluiten. En natuurlijk nét als het buiten regent. Het is net alsof hij ons dan uitlacht met zijn scheve snuit. Zijn snavel geeft Cas een bijzondere uitstraling en daarvan is hij zich ook bewust als je het mij vraagt. Hij pakt iedereen in. Daarom hebben we hem ook Cassanova genoemd: Cas is een échte verleider. ”

Grootvader gans
“Vorig jaar is het eerste kleinkind van Cas geboren op onze Broederey. De kuikens worden in de broedmachine uitgebroed en gaan pas na een paar dagen naar buiten. Cas wist dus niet wie zijn kleinkind was, maar liep toch gelijk naar hem toe. Hij helpt echt mee met de opvoeding en staat regelmatig te kwekken tegen het kleintje. Soms wrijft Cas met zijn kop zachtjes tegen hem aan, heel vertederend.”

Cas is ook te bewonderen op de website van Broederey de WeydeGansch, www.buffganzen.nl


De foto's op deze pagina zijn door freelance fotografe Pauline Joosten gemaakt in opdracht van het tijdschrift Seasons & Friends. Op deze foto's rust een copyright! Met dank aan Pauline Joosten voor het mogen gebruiken van deze schitterende foto's.
www.paulinejoosten.nl


 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail