Showen met de American Buff gans of Amerikaanse Buff gans op een pluimvee tentoonstelling

Wat wij daar van vinden... : Vreselijk!

Wij gaan absoluut niet met onze dieren naar een pluimvee tentoonstelling. Als eerste omdat wij vinden dat je ganzen in hun eigen omgeving moet kunnen bekijken zodat je hun natuurlijke gedrag kan zien en dat kan je volgens ons niet zien als ze in een kooitje van 0,80x0,80x0,80 zitten. Bovendien moeten we er niet aan denken om onze dieren enkele dagen in zo’n kooi te moeten laten zitten en al zeker niet dat we ze zomaar achter moeten laten niet wetende wie ze verzorgd en of ze wel voldoende te eten en te drinken krijgen.

We zouden dan nog eerder een stretcher voor de kooien zetten en ook blijven slapen dan onze dieren alleen achter te laten. Ganzen zijn ook erg stress gevoelige dieren en zo’n kooi op een pluimvee tentoonstelling waar de dieren vaak of op de grond zitten of op ooghoogte vinden wij niet bevorderlijk voor het welzijn van onze dieren. Ook het vervoeren van de ganzen naar zo'n pluimvee show vinden ze niet echt prettig.

Op zo'n pluimveetentoonstelling worden de gedomesticeerde ganzenrassen met elkaar vergeleken welke de beste is. Nu heeft hier in Nederland op twee keurmeesters na nog nooit een Amerikaanse buffgans in levende lijve gezien maar moet men "keuren" vanaf papier. In onze ogen kan je dan niet keuren en om appels met peren te moeten vergelijken omdat er niet voldoende ganzen van hetzelfde ras aanwezig zijn heeft ook weinig zin vinden wij. Misschien dat u nadat u bovenstaande heeft gelezen kan begrijpen waarom wij absoluut niet “showen” met onze American buff ganzen zoals men dat ook noemt…

Onze ganzen zijn ons veel te dierbaar om ze dit aan te doen!

Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : Showen op een pluimvee tentoonstelling


Of wilt u verder klik dan op een onderstaande link.


 
 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail