Hoe kan je ganzenkuikens sexen?

Op deze pagina kan je een video bekijken over het sexen van ganzenkuikens welke een dag oud zijn. Mocht je dit zelf willen gaan proberen ben dan erg voorzichtig want ganzen kuikens zijn tere diertjes. Daarbij zoals John in de video ook verteld leer je ganzenkuikens te sexen door te oefenen, maw door ervaring.

De ganzenkuikens van onze American buff en Tufted buff ganzen sexen we eigenlijk nooit als eendagskuiken. Meestal sexen we de ganzen kuikenst pas als ze wat ouder zijn zo rond de vijfde week. Daarna wordt het namelijk een stuk moeilijker en kan je de ganzen pas weer sexen als ze volwassen zijn. De reden waarom we de ganzenkuikens niet sexen als ze net een dag oud zijn is omdat ze zo enorm klein en beweegelijk zijn we bang zijn dat we ze niet alleen pijn doen maar ook dat we wat zouden kunnen beschadigen. Als de ganzenkuikens van onze American buff en American Tufted buff ganzen vijf weken oud zijn kan je ze ook wat makkelijker vasthouden en kunnen ze wat beter 'tegen een stootje'... Prettig vinden ze het tenslotte niet.

Deze video is eigendom van John Metzer van Metzer Farms in Gonzales USA.

Metzer Farms:www.metzerfarms.com

John Metzer heeft eveneens een interessant blog op zijn website staan waar je jezelf voor in kan schrijven. Kijk daarvoor op:
Weblog Metzer Farms:Weblog John MetzerWilt u terug naar het begin van deze pagina over het sexen van ganzenkuikens?
Klik dan : Ganzenkuikens sexen

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina uit de categorie ganzen houden?
Klik dan op een onderstaande link.
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail