Ganzenkuikens foto's en verhaaltjes pagina van de maand Mei 2007!

Voor de ganzenkuikens van 2009:
Klik dan : Vreemde 'gans' in de bijtDinsdag 1 mei 2007

Onze ganzenkuikens kennen de fotocamera al als de beste. Zodra we foto's proberen te maken komen ze aangerend en duwen ze hun hoofdjes in de lens. Foto's maken lukt dan natuurlijk niet meer. Het zijn schatjes en het is geweldig zoals naar ons toegerend komen zodra we binnen komen.Hele verhalen worden er dan tegen ons verteld!


  


Donderdag 3 mei 2007

Ze worden al groot de ukken. Dat gaat zo erg snel en volgende week kijken ze al over der rand van de bak heen. Knabbelen aan onze vingers doen de ganzenkuikens al vanaf de eerste dag maar je merkt dat ze sterker worden en daardoor ook harder gaan knabbelen. Het is momenteel heel veel gras knippen, worteltjes en appeltjes klein snijden en water verversen. De ganzenkuikens hebben al een grotere drinktoren gekregen omdat ze bijna niet meer uit de kleinere drinktorens konden drinken. Het is schitterend om te zien hoe goed ze ons nu al kennen en zelfs al brutaal worden. Het zijn kleine deugnieten aan het worden met elk hun eigen karkater! Ze zijn geweldig en super aanhankelijk.


  


Zaterdag 5 mei 2007

Mocht het erg mooi weer zijn de eerste twee weken dan laten we de ganzenkuikens al wel eens even kennis maken met de (pleeg) ouders. In een oude fietsmand nemen we ze dan mee naar buiten. Door de jaren heen weten we welke ganzen koppels of trio's de ganzenkuikens liefdevol opnemen of adopteren. Dit is schitterend om te zien hoe bepaalde ouders vooraan staan om de ganzenkuikens van ons over te nemen. De ouders zullen nog een week moeten wachten want ze mogen van ons pas als ze twee weken oud zijn verhuizen naar de stal bij de ouders. De komende week genieten we er zelf nog even van hier in huis. Buiten rondlopen vonden de ganzenkuikens geweldig al moesten sommige wel even wennen aan de ouderdieren. Die begonnen enthousiast te roepen tegen de ganzenkuikens en dat kennen ze natuurlijk niet.     


Maandag 7 mei 2007


Onze ganzenkuikens worden echt groot. Er zijn al een paar kuikens die over de rand kunnen kijken. Ok...ze moeten dan wel op hun tenen gaan staan maar het lukt bij twee of drie ganzenkuikens. Door het slechte weer van vandaag konden de ganzenkuikens niet naar buiten en merkten we dat ze zich verveelden. Of ze riepen om aandacht of ze sliepen. Dat is zo mooi om te zien zoals ze lekker tegen elkaar aan gaan liggen. Om ze wat afleiding te geven lieten we ze vanavond even los rondlopen in de achterbouw. Schitterend vonden ze dat. We lieten twee groepjes samen lopen omdat we benieuwd waren of ze misschien ruzie zouden gaan maken maar niets van dit alles. Gezellig liepen ze door elkaar heen alles te ontdekken.


  


Woensdag 9 mei 2007


Afgelopen maandag konden de ganzenkuikens net over de rand kijken als ze op hun tenen gingen staan. Nu twee dagen later kijken alle ganzenkuikens over de rand van de bak. Je ziet ze gewoon groeien. Vooral als iemand ze een paar dagen niet gezien heeft schrikt men ervan zo hard dat de ganzenkuikens groeien. Zo hebben ze nu ook hun buren ontdekt. Over de rand staan ze met elkaar te bekvechten zodat we tussenj twee groepjes maar een stuk karton gezet hebben zodat ze elkaar niet meer kunnen zien. Foto's maken blijft moeilijk want de duiken op de camara af. We dachten ze te kunnen foppen met een andere camera........... Mooi niet dus. Ze komen er net zo hard op af gerend.


  


Zaterdag 12 mei 2007


Onze ganzenkuikens zijn vandaag twee weken oud en het leven bestaat vooral uit heel veel eten, drinken, poetsen, slapen en spelen. Foto's maken is nog steeds niet iets wat je in tien munuten kan doen. Daar kunnen we gerust een uur voor uittrekken willen we een aantal goede foto's hebben. Ze groeien als kool en komen nu ver boven de rand van de bak uit. Zelfs de drinktoren is al weer klein vergeleken bij de ganzenkuikens. Het is zo jammer dat het weer momenteel zo slecht is. Het is veel te nat en koud buiten voor de ganzenkuikens.  
  


Dinsdag 15 mei 2007

Er valt weinig te vertellen over de ganzenkuikens behalve dat ze nog steeds erg hard groeien. Kijk maar eens naar de foto's. De eerste is van dag een en de tweede van vandaag. Zo konden ze de eerste dag met vieren in het mandje en nu kan er eentje niet eens meer in. Verder zijn het snoesjes, allemaal even lief en aanhankelijk. Kijk maar eens naar foto nummer drie. Dan smelt je toch? We genieten er met volle teugen van. Nog een paar dagen in onze bijkeuken en dan moeten ze echt verhuizen naar de stal. Ze beginnen enorm 'te ruiken'...


  


Zaterdag 19 mei 2007

Onze ukken zijn gisteren naar de stal verhuisd. De eerste dag moeten ze altijd wennen aan de volwassen ganzen maar de tweede dag kunnen ze vaak al mee naar buiten toe. Dit jaar gaat het iets anders want twee groepjes zijn erg eigenwijs en luisteren absoluut niet naar de volwassen ganzen. Dat houdt voor ons in dat we deze twee groepjes alleen los kunnen laten als we er zelf bij zijn. Dat geeft ons de kans om nog even te knuffelen en ze op schoot te nemen, wat we ook helemaal niet erg vinden.... Het komt wel eens meer voor dat ze wat langer nodig hebben om aan elkaar te wennen maar over een paar dagen lopen ze gezellig met de (pleeg)ouders mee. Deze twee groepjes zitten nog achter gaas in de stal maar de drie kleintjes van de eerste groep zitten al gewoon in het gedeelte van de volwassen ouders. Nu is het wel zo dat Juanita, Carmen en caS heel goed zijn in ganzenkuikens verder op te voeden vandaar dat dit eigenlijk altijd erg goed gaat.die drie zijn natuurtalenten! De ganzenkuikens vinden het geweldig buiten en gelukkig zat het weer ook erg mee vandaag. Ze hebben genoten...en wij ook. Het is heerlijk dat kleine grut!


  
  


Dinsdag 22 mei 2007

De twee groepjes met ganzenkuikens die zo eigenwijs waren zaterdag beginnen gelukkig te wennen aan de (pleeg) ouders. Niet dat ze zoals de groep met drie ganzenkuikens al perfect naar de ouders luisteren maar het gaat gelukkig elke dag beter. De volwassen ganzen zijn aan de kleintjes gewend en willen ze graag bemoederen maar die twee groepjes met ganzenkuikens zien ons nog steeds als hun vader en moeder. Als ze ons zien komen ze aangerend. We zouden zo graag een mooie foto daar van willen maken want het is schitterend om te zien. Helaas dat valt niet mee want die ukken zijn watervlug . Ze drinken nu al uit de bouwemmers en dat gaat prima. De badjes hebben we uit de drie ganzenweitjes gehaald omdat ze een bad nog niet mogen hebben. Misschien later deze week als het warmer wordt. De dag indeling bestaat uit heel veel rennen en spelen, gigantische hoeveelheden gras eten en slapen. Ze zijn ook nog maar 3 1/2 week oud. Een andere leuke bezigheid voor de ganzenkuikens is: aan onze kleren knabbelen... Als ze per ongeluk een velletje meepakken kan dat al een aardige blauwe plek geven. Ook de kracht in hun snavel wordt met de dag groter.


  
  


Zondag 27 mei 2007

Afgelopen dagen hebben de ganzenkuikens een klein badje gekregen. De meeste snappen de bedoeling er nog niet van maar een enkele vindt het geweldig. Nu is het zo dat de volwassen ganzen als eerste zo'n minibadje induiken en de kuikens staan verbaasd te kijken alsof ze willen zeggen: Oh is dat de bedoeling en is het geen nieuwe bak om uit te drinken. Ze groeien nog steeds erg hard en gelukkig gaat het nu erg goed met de pleegouders. Het is schitterend om te zien hoe de volwassen ganzen en de ganzenkuikens op elkaar reageren. De ganzenkuikens zijn ook naar ons toe nog steeds erg aanhankelijk en ze willen zo af en toe nog graag even knuffelen.


  Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : Jonge ganzenkuikens

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klik dan op een onderstaande link. 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail