Onze tamme ganzenkuikens zijn geboren (2007) !

Voor de ganzenkuikens van 2009:
Klik : Vreemde 'gans' in de bijt


Op deze April ganzenkuikens pagina vindt je foto's en korte verhaaltjes over onze ganzenkuikens net nadat ze geboren waren.

Zaterdag 28 april 2007 zijn onze schitterende ganzenkuikens geboren!

Door het warme weer en de lage luchtvochtigheid was het voor de eieren de afgelopen weken geen enkel probleem om gewicht te verliezen. Alle elf bevruchte eieren zijn dit jaar ook zonder enige hulp van ons uitgekomen.

Elf kleine ukken ineens is wel erg veel om in huis te hebben. We hebben ze verdeeld over drie groepjes.
Door de erg natte winter en de nu droge periode willen we de ganzenkuikens verdelen over drie weitjes met (pleeg)ouders. De eerste twee weken voeden wij onze ganzenkuikens zelf in huis op zodat ze erg tam en goed gesocialiseerd met de mens worden. Na deze twee weken gaan de ganzenkuikens bij de (pleeg) ouders zodat ze de 'ganzendingen' die wij ze niet bij kunnen brengen kunnen leren.


     


Zondag 29 april 2007

Afgelopen nacht is het laatste ganzenkuiken geboren. We mochten voor die uk ons bed uit maar het is gelukkig een mooi gezond ganzenkuiken met al de nodige 'praatjes'. Alle elf ganzenkuikens doen het erg goed en beginnen te eten en te drinken. De eerste drie zijn al een stuk verder dan de laatste vier. Ongelofelijk wat een paar uur verschil uit kan maken bij zulke ukken.


  Maandag 30 april 2007


Alle elf de ganzenkuikens staan nu stevig op hun pootjes en beginnen nu voorzichtig de boel te ontdekken. We knippen wat gras voor ze en dat vinden ze heerlijk. Zo ook de kleine stukjes appel. Gisteren is er erg veel bezoek geweest en dat merkten we 's avonds. Ze waren zo moe dat ze de hele avond hebben liggen slapen. Alle elf zijn het erg aanhankelijke ganzenkuikens en dat is andere jaren wel eens anders geweest. Dan was of waren er wel eens een paar bij die echt hun eigen plan trokken. Het is erg gezellig elf van die aanhankelijke ukken die contunue om aandacht vragen. Er zit ook al een aardig stemgeluid in enkele. Vooral degene die het eerste geboren is kan erg verontwaardigd zijn als we ze alleen laten.  Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : Jonge ganzenkuikens in April

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klik dan op een onderstaande link. 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail