Röntgenfoto's van de rechterpoot van Inga, ons bijzondere gansje van 2007.

Al weken had Inga last van haar rechterpoot. Als klein ganzenkuiken was ze eens hardhandig omver gelopen door haar broertje en zusjes. Ruim een week heeft ze daarna erg mank gelopen maar wij konden geen afwijkingen ontdekken aan haar poot. Vandaar dat we dachten dat het een lelijke kneuzing was die tijd nodig had om te genezen.

Na enkele weken verslechterde ze dusdanig dat we haar een antibioticakuur gaven maar ook dit hielp niet. Het werd zelf zo erg dat ze niet meer normaal op kon staan maar hiervoor haar vleugels moest gebruiken om zich omhoog te duwen. Het arme gansje schreeuwde het vaak uit van de pijn. Vandaar dat we besloten om onze dierenarts te bellen of hij niet eens wilde kijken naar Inga haar poot. Deze dierenarts is een specialist op het gebied van botproblemen en problemen aan het bewegingsapparaat bij gezelschapsdieren vandaar dat we zijn hulp inriepen.

8 augustus zijn we met Inga naar de dierenarts gegaan om Röntgenfoto's te laten maken en voor verder onderzoek door de dierenarts. Inga gedroeg zich voorbeeldig en vond alles prima. Op haar rug liggen, op haar zij of de pootjes strekken het maakte haar niet uit. Alsof ze wist dat dit nodig was. Het enige wat ze minder leuk vond was de wachtkamer vol met grote honden die net zoals zij voor Röntgenfoto's kwamen. Kan u het u voorstellen hoe verbaasd die hondenbezitters opkeken toen wij met Inga binnenkwamen...

Gelukkig kon de dierenarts geen afwijkingen ontdekken, zowel niet op de Röntgenfoto's als tijdens zijn onderzoek nadien. Het vermoeden was een gemene ontsteking welke wellicht verergert was door de vaccinatie tegen H5N1 en door de ruiperiode. Hij voelde in een gewricht een kleine verdikking en adviseerde ons door te gaan met de antibiotica. Omdat de dierenarts niet wist welke pijnbestrijding toe te mogen of kunnen passen bij ganzen hebben we nadien onze dierenarts voor de ganzen en kippen gebeld. Van deze dierenarts kregen we het advies haar eveneens een ontstekingsremmer met pijnstiller te geven.

Tesamen met de antibiotica bleek dit de remedie te zijn. Al na een paar dagen merkten we verbetering. Ok, het gaat tergend langzaam maar Inga gaat vooruit. Ze kan weer redelijk normaal opstaan, pijn heeft ze niet meer en ook het lopen gaat steeds beter. Zo af en toe loopt ze nog wat mank maar ook dit wordt steeds minder. Daarnaast wordt ze ook steeds vrolijker en praatzamer nu het lopen weer beter gaat.

Hieronder kan u enkele van de Röntgenfoto's van Inga haar rechterpoot bekijken.
    


Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : Röntgenfoto's Inga

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klikt dan op een onderstaande link.
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail