Hoe men het beste tamme ganzen op kan tillen en kan dragen

Ganzen dienen op de juiste manier gepakt, opgetild en gedragen te worden. Men leest vaak dat men ganzen moet vangen met een net of iets degelijks. Wil je de ganzen super gestresst maken dan moet je dat zeker op deze manier doen. Beter is om de gans die je op wilt pakken zijn nachtverblijf in te sturen zodat je hem of haar rustig kan pakken. Bovendien scheelt het voor de andere ganzen dat deze niet opgejaagd worden dus minder stress voor degene die je niet moet hebben.

Ganzen die geen nachtverblijf hebben kan je naar een hoek van de ganzenwei drijven en dan met tijdelijke schotten die hoek proberen af te zetten. Zorg wel dat je de afgesloten ruimte niet te groot maakt en dat alleen de gans of gent in dat vak zit die je moet hebben. Dat zal niet meevallen om alleen die ene gans of gent daarin te krijgen, vooral als het een grote groep ganzen is. Zorg dat je met minimaal twee personen bent, alleen lukt dit nooit.

Zit de gans/gent in het nachtverblijf of in de hoek van de weide loop er dan heel rustig op af en praat rustig tegen de gans of gent. Als de gans of gent weet dat ze niet meer weg kunnen gaan ze rustig liggen. een net is dus helemaal niet nodig zoals je merkt.

Sla je arm om de rug en vleugels van de gans of gent heen, til hem of haar voorzichtig op en houdt met de andere hand de poten vast. Of laat de poten op je hand rusten. Zo houdt je de gans of gent tegen je lichaam aan. Doordat je de poten vast hebt of ondersteunt zal de gans rustig blijven. Met tamme ganzen, die zijn verzorgers goed kent, houdt je de kop van de gans of gent gewoon naar voren gericht, dezelfde kant als je gezicht. Een klein risico loop je op deze manier wel...namelijk dat je onder gepoept kan worden.

Zijn het verwilderde ganzen, die uit paniek willen bijten pak de gans of gent dan achterste voren vast! Dus dan de kop van de gans achter je rug houden zodat hij niet in een onbewaakt moment in je gezicht kan bijten. Draag je de gans of gent op deze manier dan loop je ook geen risico dat je onder gepoept wordt. Onze ganzen zijn heel tam en wij dragen ze altijd met hun kop naar voren. Tenslotte vinden ze het ook wel gezellig om eens zo dicht bij te zijn en er wordt dan ook volop gekletst als we ze dragen.

Als laatste punt: Draag een gans nooit aan zijn vleugels!
Men vergeet dat een gans een behoorlijk gewicht heeft en wij zouden het risico niet willen nemen dat we de vleugels zouden beschadigen.Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan Ganzen dragen en optillen

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klik dan op een onderstaande link.


 
 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail