Maak zelf een caS de Gans kuiken.


We gaan mij als kuiken maken.
Je hebt daar wel wat spulletjes voor nodig hoor.

Een bolletje gele wol.
Een dikke stompe naald waar je jezelf niet mee kan prikken.
Een schaartje.
Een pen of potlood.
Een mok of een passer om cirkels mee te maken.
Een stukje karton.
Een stukje oranje vilt.
Een heel klein stukje wit en zwart vilt, voor mijn oogjes.
Of kant en klare oogjes dat kan ook hoor.
Eventueel twisties voor mijn pootjes maar met oranje vilt kan het ook.
Een klein geel veertje voor mijn kuifje.
En lijm natuurlijk.


Uit het stukje karton moet je vier cirkels knippen. Twee wat grotere en twee iets kleiner. Die kleinere zijn voor mijn hoofd en de grotere voor mijn lichaam. Als je dit gedaan hebt dan knip je in het midden van de cirkels weer een rondje. Gewoon even op de cirkel tekenen en dan voorzichtig uit knippen. Kijk maar even naar de foto's hoe ik dit gedaan heb. Gewoon een mok, een glas en een dop van de colafles heb ik daar voor gebruikt... Lachen nietwaar?

Nu leg je twee even grote cirkels op elkaar. Met de gele wol wikkel je de hele cirkel om. Wel de draad in de naald stoppen want dat gaat veel makkelijker... Gewoon de draad de hele tijd door het middelste gat steken met de naald. Dit blijf je zo doen totdat je de naald niet meer door het gat kunt krijgen. Je krijgt dus veel laagjes over elkaar. Let er wel op dat je het goed aantrekt maar niet te strak aantrekken. Ik zal nog even wat verklappen... Ik heb een beetje gesmokkeld... Ik heb gewoon vier of vijf draden tegelijk gepakt. Tja ik had een heel groot oog in mijn naald en dan gaat het veel sneller...

 

Maar goed als je hier helemaal mee klaar bent knip je voorzichtig de draden door tussen de twee kartonnen cirkels. Voorzichtig moet je dit doen hoor. Als je alles losgeknipt hebt dan moet je een draadje pakken en dit tussen de twee cirkels doen. Daarna een knoop erin doen. Ik zou er twee knopen in doen dan gaat het zeker niet los. Als je de knopen erin hebt gedaan dan kun je de twee kartonnen cirkels eraf halen. Nu heb je een mooi bolletje!

  

Met de twee andere kartonnen cirkels doe je precies hetzelfde. Heb je deze klaar dan maak je voorzichtig de twee bolletjes aan elkaar met een draadje. Weer knoopjes erin leggen anders verlies ik mijn hoofd! En het kleine bolletje boven op het grotere bolletje leggen aub... Zo nu is mijn lijfje af.

 

Nu knip je uit het witte vilt twee kleine rondjes. Uit het zwarte vilt knip je zelfs twee nog kleinere rondjes. De zwarte rondjes plak je op de witte rondjes. Zo nu heb je mijn ogen af. Als je kant en klare oogjes hebt, zoals ik die gebruikt heb, dan hoeft dat natuurlijk niet.

Uit het oranje vilt knip je twee stukjes voor mijn snavel zoals op de foto. Ook twee neusgaten in mijn bovensnavel maken. Daarna moet je de twee stukjes vilt een beetje vouwen en mijn snavel is klaar! Als net geboren kuiken was mijn snavel nog niet scheef gegroeid...

Nu kan je voor mijn pootjes ook twee driehoekjes uit het oranje vilt knippen maar ik heb hier twee twisties voor gebruikt. Dit vouw je dan zoals je op de foto hieronder kunt zien.


Plak mijn ogen en snavel op mijn hoofd en mijn pootjes onder mijn lijfje. Plak ook het kleine gele veertje op mijn hoofd... Dat is mijn kuifje... En dan ben ik klaar!

Nu heb je mij als kuiken gemaakt!
Ben ik niet geweldig!
Wel he?
Kijk nog maar eens naar de foto's hieronder...


Hieronder sta ik samen met het caS kuiken op de foto!

  

Wil je terug naar de caS Knutsel Dingen pagina om iets anders te maken?

Klik dan hier: 

 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail