American Tufted Buff gans of de Amerikaanse Buff gans met kuif

Wederom een ganzenras wat in de Verenigde Staten ontstaan is en wel gecreŽerd door wijlen mevrouw Ruth Books. Door het kruisen van de American Buff ganzen met de gekuifde Roman ganzen zijn na jaren van intensief fokken en selecteren hieruit de American Tufted Buff ganzen ontstaan.

Evenals de American Buff ganzen zijn American Tufted Buff ganzen gezellige en vriendelijke ganzen. Dit ganzenras is zeer aanhankelijk en betrouwbaar naar zijn verzorgers toe. De Amerikanse Buff gans met kuif zijn nieuwsgierig en praatgraag als het hen uitkomt ofwel uitermate eigenwijs maar wel op een leuke manier. Waaks als ze vreemden zien en op dat moment redelijk luidruchtig maar over het algemeen genomen zijn het rustige ganzen en absoluut geen lawaaimakers. Dit ganzenras is ook erg leergierig en ondernemend. Een van onze genten; Jules, vond het reuze interessant om te zien hoe wij het poortje opende en stond daar een aantal keren oplettend bij te kijken. Enkele dagen later opende Jules het poortje zelf!

Het zijn sierlijke, elegante en middelgrote ganzen. Trots en wat arrogant ogend, wellicht door die pluk veren op hun hoofd. Deze kuif bestaat louter uit wat veertjes die rechtop staan en is geen bult op het hoofd van de gans zoals zo velen denken. Bij wijze van spreken strijk je de veren zo glad met behulp van een potje gel en heb je een gladkoppige gans.

Evenals de American Buff ganzen zijn de American Tufted Buff ganzen aktieve en beweeglijke ganzen. Dit ganzenras is altijd in voor een partijtje dollen, rennen en fladderen. Een bad of kleine vijver wordt ook zeer op prijs gesteld, ze kunnen er uren in liggen dobberen en spetteren. Vooral na de rui, als ze bemerken dat ze al hun veren weer hebben, wordt hier volop rondgerend en gefladderd. Dan kan het wel eens voorkomen dat er een gans of gent per ongeluk over het schapenhek vliegt en in een andere groep met ganzen terecht komt. Er wordt dan luidkeels geroepen om hulp.

Dit ganzenras, De Amerikaanse Tufted Buff ganzen, is gelukkig nog niet zo bedreigt als de American Buff gans maar ook van dit ganzenras zijn er wereldwijd niet zoveel dieren. Omdat het eveneens schitterende ganzen zijn en zeer aanhankelijk ganzen zijn hebben we besloten om ook met dit ganzenras, op kleine schaal en hobbymatig, te gaan fokken.

Wilt u nu foto's van de American Tufted Buff ganzen bekijken?
Klik dan op de volgende link: Foto's American Tufted Buff ganzen

Misschien wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : American Tufted Buff ganzen


Of wilt u verder klik dan op een onderstaande link. 


 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail