Zuster Anne-Katrien van de orde van witte zusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika.

Zuster Anne-Katrien werkt al sinds 1962 in Afrika om daar de minderbedeelden bij te staan en te helpen zoveel zij kan. Momenteel verblijft zij in Kigali, de hoofdstad van Rwanda om daar de gevangenen bij te staan die wachten op hun proces na de genocide die begon 6 april 1994.

Door tante Lies, die eveneens een witte zuster is en vorig jaar 100 jaar mocht worden zijn we in contact gekomen met zuster Anne-Katrien. Tante Lies wilde enkel geld voor haar verjaardag zodat ze zuster Anne-Katrien kon helpen haar goede werk voort te zetten.

Zodoende zijn we met zuster Anne-Katrien in contact gekomen en zijn ook wij erg onder de indruk geraakt van het werk dat zij daar geheel belangenloos verricht om deze mensen te helpen.

Gelukkig beschikt zuster Anne-katrien over moderne technieken daar in Kigali, Rwanda en kunnen we met haar e-mailen. We moeten toegeven dat we daar toch wel van stonden te kijken... Makkelijk is dit natuurlijk wel.

Afgelopen periode is zuster Anne-Katrien voor enkele maanden terug in Nederland geweest en hebben we de gelegenheid gehad om haar persoonlijk te ontmoeten. We zijn zelfs nog meer onder de indruk geraakt van haar werk daar in Kigali, Rwanda en hebben besloten haar voortaan maandelijks te gaan steunen. Ook is zuster Anne-Katrien hier op bezoek geweest om onze ganzen te kunnen zien. Zie de foto's hieronder.

Zuster Anne-Katrien behoort tot de orde van witte zusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika uit Boxtel en is al sinds 1962 in Afrika werkzaam. Ze was daar ten tijde van de genocide maar is toch teruggegaan nadien om de mensen daar te helpen die momenteel in de gevangenis zitten in afwachting van hun proces. Zuster Anne-Katrien probeert deze mensen zoveel mogelijk bij te staan en te helpen met alle maar denkbare middelen. Vergeet niet dat de omstandigheden in Afrika heel wat anders zijn dan hier in het westen.

Voor wie meer gerichte informatie wenst over het werk van zuster Anne-Katrien in Kigali, Rwanda mag altijd contact met ons opnemen.
E-mail: deweydegansch@planet.nl

U kan natuurlijk ook altijd contact opnemen met de orde van de witte zusters van onze Lieve Vrouw van Afrika in Boxtel onder telefoonnummer: 0411-672258

Voor wie zuster Anne-Katrien ook een gift wil geven om haar werk daar voort te kunnen zetten kan met ons contact opnemen of met de witte zusters in Boxtel. We durven hun rekeningnummer niet zomaar op onze site te vermelden om zo hen te beschermen tegen misbruik via het internet zoals we zelf al eens meegemaakt hebben.Zuster Anne-Katrien met onze ganzen


 

Wilt u terug naar het begin van deze pagina? Of terug naar de startpagina of wilt u doorgaan naar een volgende pagina?

Klik dan : Zuster Anne-Katrien Of klik op een onderstaande link 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail