Hoeveel tamme ganzen kan men houden in een wei en gaat dit samen met andere dieren

Gedomesticeerde of tamme ganzen kan men als koppel houden, dus een gent (mannetje) en een gans (vrouwtje) maar ook twee ganzen (vrouwtjes) kan men samen houden. Verder kan men een trio houden, een gent met twee ganzen. Grotere groepen gaat ook maar houdt er rekening mee dat tijdens het broedseizoen de genten wel eens kunnen gaan vechten. Je zou dan de beschikking moeten hebben over meerdere nachtverblijven en ganzenweiden om de groep/families te kunnen splitsen.

Kunnen ganzen met andere dieren in een wei wordt ons vaak gevraagd. Ja mits de wei groot genoeg is maar een voorstander zijn wij er niet van. De veschillende diersoorten hebben ten eerste allemaal hun eigen voeding nodig en eigen nachtverblijf. Vooral tijdens het broedseizoen zijn ganzen feller naar andere diersoorten. Tenslotte zijn het verschillende diersoorten met allemaal hun eigen karakters, gedrag en gewoontes.

Zet je de ganzen met grotere dieren in een wei dan loop je het risico dat eventuele ganzenkuikens vertrapt kunnen worden door, bijvoorbeeld, de lammeren van de schapen. Zet, vooral als er jonge ganzen zijn, de ganzen apart in een eigen ganzenwei.Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan Ganzen samen met andere dieren.

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klik dan op een onderstaande link.

 
 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail