Foto's wrat/gezwel aan Alicia haar poot.

Alicia kreeg een rare verdikking aan haar poot, zo net aan de rand van het vlies tussen twee tenen in. Binnen enkele dagen was dit rare gezwel flink groot geworden en kreeg ze er last van. Ook leek het dat ze wat koorts had omdat ze wat warm aanvoelde. Ze was ook erg rustig en dat zijn we niet van haar gewend. Onze American buff dame heeft altijd haar woordje klaar en kan mopperen als de beste maar nu was het duidelijk dat ze niet lekker in haar vel zat. Vandaar dat we de dierenarts belden voor advies. Hij vroeg ons een foto door te sturen en haar alvast antibiotica te geven omdat ze erg warm aanvoelde en zich niet lekker voelde. Het zou ook een ontsteking kunnen zijn door een wondje.

Na enkele dagen antibiotica voelde Alicia zich weer een stuk beter en ze reageerde weer als normaal maar het rare gezwel verdween niet. Het leek in eerste instantie wel iets kleiner te worden en we merketen dat ze er helemaal geen last meer van had gelukkig. Toch verdween dit gezwel niet vandaar dat we de dierenarts gevraagd hebben dit gezwel te verwijderen.

In het vlies van een gans lopen diverse bloedaderen en naar dit gezwel liepen er zelfs twee. De dierenarts moest beide aderen afbinden dmv een hechting voordat hij het gezwel eraf kon snijden. Wat kan zo'n vlies bloeden zeg. Het was een behoorlijk bloedbad en Alicia haar poot bleef bloeden omdat de hele kleine bloedaderen, die bijna met het blote oog niet te zien zijn, niet afgebonden konden worden. Het bloeden zou vanzelf stoppen volgens de dierenarts. De dierenarts wist ook niet precies wat het was maar vermoedde dat het een soort van wrat was. Daarna de grote bench gepakt en in de schuur gezet. Een oud laken erin om het bloed op te vangen en Alicia in de bench gezet.

Haar maatje Valentino vond het maar niets dat zijn dame bij hem weg was en begon luidkeels te roepen en nerveus rond te lopen waar ze toch kon zijn. Nu is het zo dat je zieke ganzen beter niet alleen kan zetten en vooral niet een koppeltje dat al jaren bij elkaar is. Vandaar dat we Valentino bij Alicia in de bench gezet hebben.

Ze waren beiden zo blij dat ze elkaar weer zagen en Valentino keek bezorgd omlaag naar de bloedvlek op het laken. Daarna streek hij voorzichtig met zijn snavel tegen haar hals alsof hij haar wilde troosten. Het was schitterend om te zien. Het bloeden stopte gelukkig vrij snel en het stel heeft de nacht in de bench doorgebracht. Alicia moest nog enkele dagen antibioticca hebben om eventuele onstekingen te voorkomen en als de wond dichtbleef mochten ze de volgende dag weer naar buiten. De volgende ochtend stonden zowel Alicia als Valentino volop te mopperen dat ze het beu waren in de bench. Nu is die bench vrij groot maar hun vleugels uitslaan dat gaat niet vandaar dat we nadat we de wond nog even bekeken hadden beiden weer terug naar hun eigen ganzen weitje gebracht hebben. Alicia heeft geen pijn aan haar poot en ze loopt normaal. De hechtingen vallen er of vanzelf uit of we mogen ze na 8 tot 10 dagen verwijderen.Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan Alicia haar poot probleem.

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klik dan op een onderstaande link.

 
 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail