American Buff gans of Amerikaanse Buff gans

De American Buff gans is een van de weinige ganzen rassen welke in de Verenigde Staten ontstaan is. Het zijn gezellige, vriendelijke ganzen, heel betrouwbaar en aanhankelijk, zeer zeker naar zijn verzorgers toe. Het zijn sierlijke en elegante ganzen om te zien, vooral de vrouwtjes hebben iets verfijnd over zich.

Het zijn nieuwsgierige ganzen, vrijwel altijd met de snavel erboven op. Amerikaanse buff ganzen zijn nergens bang voor, zijn uitermate alert en waaks. Men kan hier voor de poort staan praten en de ganzen zullen niet reageren maar als er iemand de poort opent en naar binnen komt, dan beginnen ze te roepen dat er een vreemde binnenkomt. American buff ganzen zijn praatgraag, maar absoluut niet storend en zeer zeker geen lawaaimakers. Vergeleken met de American Tufted Buff ganzen zijn de American Buff ganzen qua karakter wellicht iets feller maar niet vervelend of lastig. Vooral de genten kunnen wat Macho gedrag vertonen maar moeilijk zijn deze ganzen absoluut niet, ook niet gedurende het broedseizoen.

Het zijn actieve en beweeglijke ganzen, zeer zeker in voor een partijtje dollen, rennen en fladderen. Gezellig dobberen in het bad is ook een favoriete bezigheid van dit ganzen ras dus als men de mogelijkheid heeft om de ganzen een bad ter beschikking te stellen dan zijn ze daar zeer dankbaar voor. Het is ook een ondernemend ganzenras. Laat nooit een poortje openstaan want dan kunnen deze ganzen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen om eens verder te kijken dan hun eigen weitje. Zo kwamen onze amerikaanse buff ganzen ons tegemoet gelopen naar de poort toen wij terugkwamen van boodschappen doen. Je weet dan echt niet wat je ziet als er een paar mopperende ganzen, klagend dat je te lang weg bent gebleven, naar je toe gelopen komen.

Dit ganzenras wordt helaas met uitsterven bedreigt. Wereldwijd zijn er minder dan 1000 ganzen van dit ras over. In nauw contact met American Livestock Breeds Conservancy en enkele Amerikaanse ganzen fokkers proberen we dit schitterende ganzen ras voor uitsterven te behoeden. Doordat wij deze ganzen hobbymatig fokken gaat dit op kleine schaal. Helaas hebben mensen nog maar weinig plaats, om en rond het erf, om wat pluimvee, waaronder ganzen vallen, te houden. Bovendien ontbreekt het velen aan tijd om deze gedomesticeerde watervogels te houden.

Wilt u nu foto's van de Amerikaanse of American Buff ganzen bekijken?
Klik dan op de volgende link: Foto's American Buff ganzen


Misschien w ilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : American Buff ganzen


Of wilt u verder klik dan op een onderstaande link 
 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail