Huisvesting voor tamme of gedomesticeerde ganzen

Inrichting ganzenwei:

Geef je ganzen een wei ter beschikking! Er zijn mensen die denken dat ze ganzen op een kaal stuk grond, met alleen zand kunnen houden. Ganzen hebben echt gras nodig.

Omheining voor de ganzenwei:

Het is maar net wat je mooi vind en wat het mag kosten. Er zijn verschillende soorten afrasteringmaterialen op de markt van geplastificeerd gaas, kastanje houten schapenhekjes etc.

Een nachthok voor ganzen:

Onze ganzen gaan elke avond naar binnen in hun nachthokken of nachtverblijven, en wel met de deur op slot. Hier in de directe omgeving zijn nog geen vossen gesignaleerd maar enkele kilometers hier vandaan wel. Bovendien is het voor onze buren wel zo prettig als onze ganzen s nachts alleen aanslaan als er echt iets mis is en niet voor elk geluid. Vandaar dat onze ganzen s nachts opgesloten worden.

Badgelegenheid voor ganzen:

Geen noodzaak volgens kenners maar je ganzen doe je er wel een heel groot plezier mee! Wij zouden onze ganzen hun bad of vijver echt niet willen onthouden.

Eten en drinkbakken voor ganzen:

Zorg voor degelijke eten en water bakken die de ganzen niet kunnen vervuilen of om kunnen gooien! Maak ook met regelmaat de eten en waterbakken goed schoon. Een goede hygine is heel belangrijk voor de gezondheid van je ganzen en willen we hier nogmaals benadrukken.

Schaduwplekken voor ganzen:

Zorg voor schaduwplekken voor je ganzen!
Ganzen kunnen niet goed tegen extreem hoge temperaturen. Wat struiken of bomen in de buurt van de ganzenwei die voor schaduw kunnen zorgen is dan ook echt nodig.

Planten en struiken in de ganzenwei:

Plant geen giftige struiken, zoals taxus e.d. in de ganzenwei of als omheining. Nu weten ganzen zelf heel goed wat giftig is en niet maar het risico zouden wij niet willen nemen. Daarbij zouden je ganzen, mochten ze zich gaan vervelen er toch van kunnen gaan eten.

Losse elementen in de ganzenwei:

Let op met losse dingen zoals een stuk touw, glas of munten. Zo goed als ganzen weten wat giftige planten en struiken zijn zo aangetrokken worden ze door losse dingen van de mens. Ben hier voorzichtig mee!

Extreme vrieskou:

Ganzen verdragen kou normaal gesproken erg goed maar als er een extreme koude oosten wind staat tijdens een vorstperiode is het verstandig dat ze een beschutte plek hebben om te kunnen liggen en/of staan.

Meer informatie over het huisvesten van gedomesticeerde of tamme ganzen?

Wij verwijzen u graag naar ons eerste boek in de ganzenreeks genaamd: Help.....ik krijg ganzen.

Alle informatie over het op een juiste manier aanschaffen, waar u op dient te letten of het gezonde dieren zijn, de grootte van de ganzenwei, wat voor soorten badjes of vijvertjes, tips voor nachthokken of nachtverblijven en nog veel meer wordt in Help.....ik krijg ganzen beschreven.

Zie hiervoor onze boekenpagina en klik op: Ganzen boeken

Conclusie:
Let op waar je de ganzen gaat huisvesten en denk er eerst goed over na. Niet alleen voor je eigen gemak maar ook voor het welzijn van je ganzen. Als je de ganzen dan ook nog kunt zien vanuit je huis is dat alleen maar meegenomen en heel gezellig.


Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan: Huisvesting voor ganzen

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klik dan op een onderstaande link. 

 
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail