Gezondheidstips voor ganzen :

Door speciaal ganzenvoer of watervogelvoer te geven krijgen de ganzen alle voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben. Vooral tijdens de winterperiode is dat goed voor hun weerstand tegen ziekten.

Observeer je ganzen! Zijn ze aktief en levendig? Doordat je je ganzen in de gaten houdt bemerk je sneller enige gedragsveranderingen en kun je indien nodig tijdig ingrijpen. Ligt een gans met zijn/haar kop in de veren, eet en drinkt hij/zij niet en reageert niet op je, neem dan direct contact op met je dierenarts.

Houd ook in de gaten hoe de ganzen zich bewegen en controleer zo nu en dan hun voetzolen eens. Die dunne vliezen moeten wel het gehele gewicht van de gans dragen en beschadigingen van een steentje o.i.d. kunnen voorkomen. Dit kan in het slechtste geval gaan ontsteken. Gaat het niet over dan contact opnemen met je dierenarts.

Kijk ook regelmatig het verenpak van de ganzen eens na!

Het is niet onverstandig om een kleine huisapotheek te hebben. Die van ons bestaat uit een desinfecterend middel voor kleine wondjes, een anti wormen middel, een middel tegen parasieten en een antibioticum. Vraag je dierenarts welke middelen hij/zij adviseert.

En het belangrijkste van allemaal: neem altijd contact op met je dierenarts indien een van je ganzen ziek is of als je het vermoeden hebt dat het iets mankeert. Dokter niet zelf!

Voor mensen die wonen in West Brabant, Zeeland en Zuid-Holland/Utrecht en hun pluimvee preventief willen laten vaccineren tegen vogelgriep of problemen hebben door ziekten verwijzen wij u graag naar Pluimveepraktijk West Nederland, Drs. ing. Sible Westendorp.

Website Pluimveepraktijk West Nederland:www.kippendokter.nl


Meer informatie over de gezondheid van gedomesticeerde of tamme ganzen en tips om ziekten te voorkomen?

Wij verwijzen u graag naar ons eerste boek in de ganzenreeks genaamd: Help.....ik krijg ganzen.

Alle informatie over het op een juiste manier aanschaffen, waar u op dient te letten of het gezonde dieren zijn, wat u kan doen om ziekten te voorkomen en nog veel meer wordt in Help.....ik krijg ganzen beschreven. Zie hiervoor onze boekenpagina en klik op: Ganzen boeken


Wilt u terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan : Gezondheidstips voor ganzen

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klik dan op een onderstaande link.  
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail