Ganzenkuikens fokken

Realiseer je dat je met 1 koppel ganzen geen onverwante jongen kan verkopen! Om serieus en op een verantwoorde manier met ganzen te fokken heb je al snel meerdere onverwante koppels nodig. Wij zelf hebben 5 trio's en 2 koppels om een voorbeeld te geven. Gaat men fokken met vader en dochter of broer en zus bijvoorbeeld dan is de kans op inteeltproblemen bij de ganzenkuikens vrij groot. Dit kan leiden tot diverse ernstige afwijkingen bij de jonge ganzen. Daarom fokken wij absoluut niet met direct verwante ganzen!


Natuurlijk is het geweldig om in het voorjaar ganzenkuikens rond te hebben lopen maar onderschat ook niet het werk dat je met jonge ganzen hebt. Dit kost tijd en aandacht! Vooral als je echt tamme ganzen wilt hebben.

Een ander punt is dat men vaak veel te veel ganzeneieren uit laat komen. Vergeten wordt hoe snel de ganzenkuikens groeien en wat er voor ingaat komt er achter ook weer uit. Realiseer je dat je voldoende ruimte moet hebben als je ganzenkuikens uit wilt laten komen anders veranderd je mooie schone wei al snel een grote vieze bende.

Klikt u maar eens op onderstaande link, hoe snel groeien ganzenkuikens, dan kan u een fotoserie zien hoe snel ganzenkuikens groeien de eerste zeven weken

Daarbij eten de kuikens enorm veel opfok watervogelvoer wat duurder is dan het basis of legkorrel ganzenvoer. Houdt ook hier rekening mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Onze ganzenkuikens krijgen alleen het beste ganzenvoer wat te verkrijgen is. Tenslotte als ze een goede start gehad hebben komt dit alleen maar ten goede als ze volwasssen zijn.

Bedenk ook vooraf dat je de jonge ganzen wel moet kunnen plaatsen voordat je veel ganzeneieren uit laat komen. Niets is erger dan de jonge ganzen waar je al je tijd, liefde en aandacht aan hebt gegeven zomaar weg moet doen omdat je er zelf niet de ruimte voor hebt.

Onze jonge ganzen gaan pas naar hun nieuwe eigenaren als ze minimaal vier maanden oud zijn. Waarom? Zodat we zeker weten dat de jonge ganzen goed volgroeid zijn, helemaal in de veren zitten en gezond zijn. Daarbij kennen wij tegen die tijd de karakters van de jonge ganzen door en door zodat we de juiste ganzen bij de juiste mensen kunnen plaatsen.

Mede om bovenstaande fokken maar een beperkt aantal jonge ganzenper jaar. Onze ukken gaan alleen naar de juiste eigenaren waar ze het heel goed krijgen. Vergeet ook niet dat een gans een behoorlijke leeftijd kan bereiken! Wij houden tussen de 15 en 25 jaar aan maar er zijn volop verhalen bekend van ganzen die drie generaties van een familie overleeft hebben. Ganzen houden is geweldig en we zouden ze voor geen goud meer willen missen maar realsiseer je dat je er een behoorlijke tijd aan gebonden bent!

Op de volgende pagina van deze ganzensite kan u meer lezen over de voortplanting en het broeden met de gedomesticeerde of tamme gans.


Attentie!

Vanaf nu verkrijgbaar het derde boek in de ganzenreeks van Broederey de WeydeGansch over het opvoeden van en tam maken van ganzenkuikens. Voor meer informatie over dit nieuwe boek klik op: Help.....ik heb Ganzenkuikens

Wil je terug naar het begin van deze pagina?
Klik dan: Ganzenkuikens fokken

Wilt u doorgaan naar een volgende pagina?
Klik dan op een onderstaande link.

  
 
Copyright © 2012 - Broederey de WeydeGanschSitemapE-mail